Huisprijskompas is te koop! Neem contact op via info@itx-bouwconsult.nl voor meer info.

HuisPrijskompas

duidelijkheid over de vraagprijs

Dit kan HuisPrijskompas


HuisPrijskompas, de website voor woningzoekend Nederland.

Altijd al vragen gehad bij de vraagprijs van een te koop staand huis? Gelukkig is er nu HuisPrijskompas. Onderzoek nu online of de vraagprijs correct is. Vul de vraagprijs, de inhoud van de woning, de plaats waar het staat en het kaveloppervlak in. Geef antwoord op enkele vragen en HuisPrijskompas geeft een oordeel over de vraagprijs. Meer zekerheid door inzicht in de vraagprijs.

...lees verder

^

Wat kan ik met HuisPrijskompas?

Met HuisPrijskompas controleer je of de vraagprijs realistisch is. Hoe doe je dat? Door te kijken naar de waarde van wat je koopt. Je koopt grond en je koopt stenen. En meer niet. Dat zijn harde en tastbare dingen. HuisPrijskompas berekent de waarde van de grond en de stenen.

Wat zegt dat nu, wat kan ik met de ‘harde componenten’. Als de grond en de stenen meer waard zijn dan de vraagprijs, dan kun je dus zeggen dat de verwachting is dat je op het punt staat om een goede deal te sluiten.

...lees verder

^

Wat kost HuisPrijskompas: NIETS!

U kunt online direct een controle uitvoeren op de vraagprijs van uw woning. Voer de vraagprijs in en vervolgens de kaveloppervlakte, de inhoud en de leeftijd van de woning. Beantwoord verder een paar vragen over de kwaliteit van de buiten en de binnenzijde van de woning. HuisPrijskompas zal nu direct online inzicht geven over de vraagprijs.

...lees verder

^

Is er ook een rapport?

HuisPrijskompas heeft een online presentatie. Volledig en overzichtelijk. Indien u deze presentatie per e-mail thuis gestuurd wilt hebben dan geef dan u e-mail op en u ontvangt per omgaande de volledige presentatie. Aan deze service zijn geen kosten verbonden.

...lees verder

^

Hoe kom ik aan de gegevens voor HuisPrijskompas?

Heel veel huizenzoekers in Nederland maken gebruik van Funda. De website voor te koopstaande huizen. Bij de meeste huizen treft u een tabblad met kenmerken aan. Hier vind u in de meeste gevallen alle gegevens die nodig zijn voor HuisPrijskompas.

Mocht u deze gegevens niet tot u beschikking hebben probeer dan zo nauwkeurig mogelijk de vragen in HuisPrijskompas te beantwoorden.

...lees verder

^

Is HuisPrijskompas betrouwbaar?

Als u de gegevens online invult zal HuisPrijskompas online een groot aantal berekeningen doorvoeren. Op basis van de door u ingevulde gegevens beoordeelt HuisPrijskompas de vraagprijs.


Om de kavelprijs te berekenen maakt HuisPrijskompas gebruik van een database met daarin vierkantenmeter prijzen in Nederland. Deze database wordt door HuisPrijskompas regelmatig gecontroleerd en verder verfijnd.


Om de huisprijs te berekenen maakt HuisPrijskompas gebruik van gegevens beschikbaar gesteld door het CBS. Aan de hand van dat uitgangspunt komt HuisPrijskompas tot een waarde oordeel.


Onzuiverheden in HuisPrijskompas kunnen het gevolg zijn van onjuiste invoer van gegevens. Ook de beoordeling van de kwaliteit van de woning geschiedt volledig door de invuller van HuisPrijskompas, dit waarde oordeel is zeer persoonlijk.


HuisPrijskompas adviseert u altijd om een deskundige in de arm te nemen, een makelaar, om het feitelijke koopproces verder te begeleiden. U kunt niet alleen blindvaren op het oordeel van HuisPrijskompas. Het oordeel van HuisPrijskompas is een extra informatie in het koopproces.

...lees verder

^

HuisPrijskompas, wat kan ik ermee?

Op HuisPrijskompas kun je snel en betrouwbaar checken of de vraagprijs van een te koop staande woning realistisch is. Met de gegevens van HuisPrijskompas kun je met een gerust hart verder gaan met de aankoop van je droomhuis.

Zo weet je of de makelaar een reële vraagprijs vraagt. Met de kennis van HuisPrijskompas heb je een idee of een huis gunstig geprijsd is of dat het een hoge vraagprijs is voor weinig huis. Kortom met de kennis van HuisPrijskompas kom je beter beslagen ten ijs.

...lees verder

^

Harde componenten, omgevings- invloeden, nooit van gehoord!

Met als uitgangspunt de vraagprijs van een te koop staande woning berekend HuisPrijskompas de waarde van de harde componenten, dat is het huis en de grond waar het huis op staat.


Is de waarde van het huis en de grond waar het op staat minder dan de vraagprijs, dan noemen we de rest ‘omgevingsinvloeden’. Hierin zit een waardering voor bijvoorbeeld de ligging van het huis, de buurt waar het staat, een bijzondere stad of de nabijheid van openbaar vervoer. Omgevingsinvloeden zijn niet in geld uit te drukken. Het is gebruikelijk dat een huis naast de waarde voor het huis en de grond ook een zekere waarde heeft aan omgevingsinvloeden. Wel is het zo dat de waarde van de omgevingsinvloeden realistisch moet zijn.

...lees verder

^

Vervangt HuisPrijskompas een makelaar?

Nee, HuisPrijskompas geeft je extra aanvullende informatie over de vraagprijs van een woning. Een makelaar doet meer dan dat. Maar met HuisPrijskompas krijg je meer gevoel of de vraagprijs realistisch is.

HuisPrijskompas controleert op een aantal punten de vraagprijs en vergelijkt deze. Meten is weten en met de informatie van HuisPrijskompas kom je beter beslagen ten ijs indien je het huis van je dromen wilt kopen.

...lees verder

^

Hoe berekent HuisPrijskompas de harde componenten?

HuisPrijskompas berekent razendsnel en online op een groot aantal criteria de waarde van het huis en de grond waar het op staat, de harde componenten.

Dankzij jarenlange testen en ontwikkelen zijn wij in staat om een betrouwbare analyse uit te voeren op de vraagprijs. Zo houdt HuisPrijskompas rekening met de plaats en de gemeente waar het huis staat. Verder speelt de leeftijd en de kwaliteit van de woning een belangrijke rol.


HuisPrijskompas geeft een oordeel over de vraagprijs, gelijktijdig wordt gekeken naar de ingevoerde gegevens. HuisPrijskompas geeft ook de betrouwbaarheid van het oordeel weer.

...lees verder

^

Omgevingsinvloeden.

HuisPrijskompas berekent de waarde van de stenen, het huis en de grond waar het op staat, de kavel. Dat samen noemen we de harde componenten. De vraagprijs minus de harde componenten noemen we de omgevingsinvloeden.

Omgevingsinvloeden zijn niet echt in waarde uit te drukken.

  • Bereikbaarheid openbaar vervoer
  • Nabijheid scholen
  • Nabijheid van een Winkelcentrum
  • Kwaliteit van de buurt
  • Bijzondere ligging van het huis
  • Andere aspecten die het huis een extra waarde geven.

Uit de berekening van HuisPrijskompas blijkt dat het voor komt dat de harde componenten hoger zijn dan de vraagprijs. Dan ontbreken de omgevingsinvloeden. Let wel, het huis in kwestie heeft een interessante vraagprijs en het kan zijn dat het huis goed ligt, in de nabijheid van een school en winkelcentrum met een aansluiting op het openbaar vervoer om de hoek bijvoorbeeld. Dat wordt dus bij het ontbreken van omgevingsinvloeden niet uitgesloten.

...lees verder

^

HuisPrijskompas als basis om een huis te kopen?

Met de kennis van HuisPrijskompas kom je beter voorbereid bij het aankoopproces. Het team van HuisPrijskompas adviseert je wel om ook gebruik te maken van een aankoop makelaar.

Immers een huis kopen is meer dan alleen maar de vraagprijs controleren. HuisPrijskompas is een online Tool, een hulpmiddel en niet mee dan dat. Alleen als je met je makelaar zelf ter plaatse gaat kijken en door de woning loopt kun je een samen met HuisPrijskompas komend tot een totaal beeld van de vraagprijs van de woning.

...lees verder

^